foto1.jpg

Software Project Engineer

“Can you handle our software engineering projects?”

 

Hbo-opleiding Industriële Automatisering of Elektrotechniek

   Minimaal 5 jaar ervaring
  Ongeveer 3 keer per jaar een aantal weken naar het buitenland

   Standplaats Tilburg


Lan Handling Technologies! Een gezond en groeiend bedrijf waar ondernemerschap en teamwork hoog in het vaandel staan. Wij ontwikkelen complexe, technische handling systemen voor klanten in de voedingsmiddelenindustrie, zoals MARS, Nestlé, Unilever, Heinz, Danone, P&G en Nutricia. Alle machines worden in huis ontworpen, geassembleerd en getest, voordat ze geïnstalleerd worden bij de klant. Vanuit Tilburg en Halfweg richten wij ons op de handling van verpakte producten in sterilisatieprocessen en end of line automatisering.

Wat ga je doen?
Samen met een Mechanisch Project Engineer en een Hardware Project Engineer vorm je het technisch hart van een project voor een klant. Je bent verantwoordelijk voor alle software- en besturingsgerelateerde vraagstukken tijdens de ontwerpfase, engineering, assemblage, testen en inbedrijfstelling van dit project. Naast het maken van een projectplanning, ben je verantwoordelijk voor de oplevering van het functioneel software ontwerp, waarbij je intensief samenwerkt met en gebruikmaakt van collega Software Engineers.

Voor de klantacceptatie en de inbedrijfstelling van een installatie ben je regelmatig op locatie bij een klant te vinden. Concreet betekent dit dat je circa drie keer per jaar voor een periode van 2 á 3 weken in het buitenland verblijft. Ben jij een reislustige avonturier? Dan pas je uitermate goed in deze rol.

In deze functie werk je in multidisciplinaire projectteams die bestaan uit mechanische, elektrotechnische, software, montage- en installatiespecialisten. De totale afdeling engineering bestaat uit circa 28 personen. Je rapporteert aan de Manager Engineering en je standplaats is Tilburg.

Jouw kerntaken 
 • Tijdens de baseline meeting bepaal je alle benodigde items en modules en bespreek je met jouw collega’s welke onderdelen je klantspecifiek moeten ontwerpen en welke je uit de softwarebibliotheek kunt halen.
 • Je maakt een planning en inschatting van de software engineering uren op basis van de functionele beschrijving van het project.
 • Je draagt bij aan het softwarematige ontwerp in jouw project.
 • Je ziet toe dat alle werkzaamheden volgens planning en binnen budget worden uitgevoerd.
 • Waar nodig stuur je jouw collega Engineers aan.
 • Je informeert de projectmanager over de voortgang van het project van ontwerp tot aan inbedrijfstelling van de lijn, en hebt direct contact met de klant over technische vraagstukken.
 Jouw profiel
 • Je hebt een hbo-opleiding Industriële Automatisering of Elektrotechniek en minimaal 5 jaar ervaring binnen de software engineering in de machinebouw.
 • Perfecte beheersing van Allen Bradley Control-logix en bij voorkeur beheersing van Siemens S7.
 • Uitgebreide ervaring met planning en coördinatie van complexe multidisciplinaire projecten en bewaken van projecteisen zoals uren, planning en kwaliteit.
 • Je bent een teamspeler met gevoel voor interne en externe belangen en een geboren organisator.
 • Je hebt een open houding en bent prettig in de omgang, waarbij communicatie een sterk punt van je is.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal en goede kennis van de Engelse taal en, bij voorkeur, een tweede vreemde taal.
 • Gestructureerde werker die eigen verantwoordelijkheid pakt met een positieve blik op de toekomst.
Wat bieden wij?

Met projecten bij toonaangevende bedrijven over de hele wereld bieden wij unieke kansen om je carrière een boost te geven. Bij ons word je onderdeel van een bedrijf dat succesvol is opgebouwd door mensen die met passie werken aan technisch hoogwaardige machines. De kracht van samenwerking is een fundamentele waarde binnen ons bedrijf. Onze klanten waarderen dit.

Wil jij ook werken voor en met gerenommeerde internationale klanten in een veeleisende engineering omgeving?
Neem dan direct contact op met onze recruiter Dre Schellekens via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of +31 6 285 580 33.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lan Handling Technologies
Jules Verneweg 123
5015 BK Tilburg
The Netherlands
Phone +31 13 532 25 25
E-mail info.tilburg@lanhandling.com
Internet www.lanhandling.com
© Lan Handling Technologies